• MIÓD SPADZIOWY AMBER KLASYCZNY

Symbol: 0104

MIÓD SPADZIOWY AMBER KLASYCZNY

54.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 5 dni roboczych
Cena przesyłki 18.5
KURIER INPOST 18.5
Kurier za pobraniem 19
KURIER DPD 19.5
Dostępność Mało
Waga 1.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 662240578

Zostaw telefon

Rok zbiorów: 2021

Geografia pozyskiwania miodu: Kaszuby, Polska

przetwarzanie: ręcznie robione miód kraftowy

Miód pojedynczy “single”: jest to miód z jednego ula – pasieki, nie jest to mieszanka miodów

Kaloryczność: w 100g miodu znajdziesz 304 kcal. W 1 łyżce stołowej około 20 g miodu znajdziesz około 61 kcal

Seria: Kraftowe miody flowerbee™ z serii Amber Klasyczny to miody pozyskiwane na terenach przyległych do Morza Bałtyckiego, gdzie występuje naturalny bursztyn. 

Opis: Miód spadziowy jest produkowany przez pszczoły z drzew i roślin rolniczych. Miód spadziowy z serii Amber to miód spadziowy ze spadzi iglastej i liściastej. Różnią się kolorem, konsystencją, smakiem, aromatem i szybkością krystalizacji. Są gęstsze niż miody nektarowe i zawierają więcej minerałów, zwłaszcza potasu, fosforu, chloru, siarki, wapnia, magnezu i żelaza. 

Polecane są osobom, które dużo pracują przy komputerze i umysłowo.

Minerały i witaminy: Miód spadziowy flowerbee™ zawiera ponad 9 razy więcej biopierwiastków niż w klasycznych miodach nektarowych. Jest bardzo bogaty w fosfor, sód, magnez, wapń, potas i mangan, a także w witaminy K, PP, C, B2, B6 i A. Ponadto miód spadziowy zawiera również cynę, srebro, wanad i molibden.

Efekt zdrowotny: wysoka aktywność antybiotyczna i bakteriobójcza. Posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i wykrztuśne oraz wspomaga układ odpornościowy człowieka. Polecane są przy schorzeniach dróg oddechowych, przewodu pokarmowego, serca, układu krążenia, układu nerwowego, zaburzeniach trawienia.

Przechowywanie: baryłkę miodu najlepiej przechowywać we własnym opakowaniu – tubie, zapewnia odpowiednie zaciemnienie i chroni przed gwałtownymi zmianami temperatury (efekt termosu). Optymalna temperatura przechowywania w domu do + 18 ℃ (64F) (im niższa, tym lepiej). Optymalna temperatura to około 9-12℃ (48-54F). 

Ekologia: nasze miody pozyskiwane są na ekologicznie czystych terenach, z dala od przemysłu i ośrodków ludzkich. To nasz priorytet!

Stosowane przez nas opakowania nadają się w 100% do recyklingu i są wykonane z surowców wtórnych. Używamy głównie: szkła, stali, papieru, drewna. Nie używamy plastiku.

Jakość: każda pasieka jest przez nas kontrolowana pod względem jakości przerobu i ekologii.

Każda partia miodu jest badana przez niezależne laboratorium Instytutu Ogrodnictwa Oddziału Pszczelarstwa w Puławach. 

Każda partia miodu jest badana przez miejscowego lekarza weterynarii.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci