• MIÓD WIELOKWIATOWY KOSZERNY KLASYCZNY

Symbol: 0103

WIELOKWIATOWY KOSZERNY KLASYCZNY MIÓD

54.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 5 dni roboczych
Cena przesyłki 18.5
KURIER INPOST 18.5
Kurier za pobraniem 19
KURIER DPD 19.5
Dostępność Mało
Waga 1.05 kg

Zamówienie telefoniczne: 662240578

Zostaw telefon

Rok zbiorów: 2021

Geografia pozyskiwania miodu: Kaszuby, Polska

przetwarzanie: ręcznie robione miody kraftowe

Miód pojedynczy “single”: jest to miód z jednego ula – pasieki, nie jest to mieszanka miodów

Kaloryczność: w 100g miodu znajdziesz 304 kcal. W 1 łyżce stołowej około 20 g miodu znajdziesz około 61 kcal

Seria: Cały proces pozyskiwania i przetwarzania kraftowego miodu flowerbee™ Koszernego przebiega zgodnie z zasadami koszerności.

Miód wielokwiatowy, potocznie zwany miodem tysiąca kwiatów, pszczoły produkują z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych, które kwitną jednocześnie na polach, sadach, lasach i łąkach. Dzięki zawartości łatwo przyswajalnych cukrów prostych wspomaga pracę mięśnia sercowego. Pomocny w chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego. Pomaga przetrwać i uodpornić się na alergie osobom uczulonym na pyłki. Ze względu na łagodny smak miód wielokwiatowy zaleca się spożywać w leczeniu grypy, przeziębień i chorób dolnych dróg oddechowych.

Zawiera naturalnie występujący propolis i pyłek pszczeli.

Minerały i witaminy: B1, B2, B3, B8, B12, C, A, PP, E, D, K, H, makroelementy: sód, potas, magnez, wapń i fosfor, a także mikroelementy: mangan, żelazo, nikiel, miedź, cynk, kobalt.

Efekt zdrowotny: zalecany do celów naturalnej profilaktyki prozdrowotnej. Miód wielokwiatowy charakteryzuje się wysoką zawartością krzemu, pierwiastka niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia, odnowy skóry, włosów i kości.

Przechowywanie: baryłki miodu najlepiej przechowywać we własnym opakowaniu – tubie, zapewnia odpowiednie zaciemnienie i chroni przed gwałtownymi zmianami temperatury (efekt termosu). Optymalna temperatura przechowywania w domu do + 18 ℃ (64F) (im niższa, tym lepiej). Optymalna temperatura to około 9-12℃ (48-54F). 

Ekologia: nasze miody pozyskiwane są na ekologicznie czystych terenach, z dala od przemysłu i ośrodków ludzkich. To nasz priorytet!

Stosowane przez nas opakowania nadają się w 100% do recyklingu i są wykonane z surowców wtórnych. Używamy głównie: szkła, stali, papieru, drewna. Nie używamy plastiku.

Jakość: każda pasieka jest przez nas kontrolowana pod względem jakości przerobu i ekologii.

Każda partia miodu jest badana przez niezależne laboratorium Instytutu Ogrodnictwa Oddziału Pszczelarstwa w Puławach. 

Każda partia miodu jest badana przez miejscowego lekarza weterynarii.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci